Köpvillkor

Priser & moms
Alla priser är angivna i svenska kronor och inklusive 25% moms.

Betalsätt
I samarbete med Klarna Bank AB (org. nr. 556737-0431) och betaltjänsten Klarna Checkout, kan vi erbjuda dig som konsument möjlighet att välja att betala ordern direkt med kort och internetbank, eller att få varan först och betala senare med faktura eller delbetalning. För mer information om separata villkor för köp via betaltjänsten Klarna Checkout hänvisas du som konsument till, https://www.klarna.com/se/villkor/.

Om Klarna Faktura
Betalningsvillkor är 14 dagar och för att kunna beställa mot faktura måste Du ha fyllt 18 år och vara folkbokförd i Sverige samt godkännas i den kreditprövning som genomförs vid köpet. Fakturan kommer att sändas separat med e-post till den e-postadress du anger vid köptillfället, fakturaavgift om 0 kr per köp. Vid försenad betalning skickas betalningspåminnelse varvid lagstadgad påminnelseavgift om för närvarande 60 kr tillkommer samt det debiteras även dröjsmålsränta med 24 % plus gällande referensränta tillkommer från fakturans förfallodag. Vid utebliven betalning lämnas ärendet till inkasso varvid lagstadgad inkassoavgift om för närvarande 180 kr tillkommer. Klarna Bank AB förbehåller sig rätten att i enskilt fall neka leverans och ompröva beställarens kreditvärdighet.

Swish
Om du skulle vilja betala med Swish, ber vi dig skicka ett mail till oss först, så löser vi det. info@novasweden.com

Ångerrätt & Retur
Enligt Distans- och hemförsäljningslagen (2005:59) har Du som konsument (gäller ej företag) rätt att frånträda avtalet genom att meddela oss detta inom 14 dagar från mottagandet av varan. För att Du skall kunna nyttja din ångerrätt måste Du returnera varan i oanvänt och oskadat skick, i originalförpackning. Vid nyttjande av ångerrätt är det Du som står för returkostnaden och ansvarar för att produkten kommer tillbaka till oss. 
Ångrat köp skall meddelas via mail, info@novasweden.com med angivet ordernummer. Om du har betalat din order innan retur återbetalar vi pengarna. Vi försöker återbetala pengarna inom en vecka, dock senast inom 30 dagar enligt lag.
Om du har betalt din order via Klarna så är det Klarna som sköter återbetalningen till dig efter att vi har hanterat returen, vilket vanligtvis sker inom 14 dagar.
Returadress:
NovaSweden
Kungsgatan 48
441 31  ALINGSÅS

Information om pantsättning
Vid betalning med Klarna Faktura kommer fakturan att pantsättas till Klarna Bank AB och därefter till inkassohantering vid utebliven betalning.


Leveranstid
NovaSweden erbjuder leverans med Postnord till ombud. Normal leveranstid är 2-4 vardagar från det att beställningen läggs.

Fraktkostnad
Vi levererar fraktfritt vid order över 950 kr. Under denna summa visar vi beräknad fraktkostnad på respektive produkt under beställningsprocessen, innan betalning.

Ej uthämtat paket
Om du som konsument inte hämtar upp ditt paket hos Postnords ombud, tvingas vi tyvärr debitera en avgift på 300kr för extra avgifter som uppkommer vid returfrakt.
Observera att du som konsument måste hämta ut ditt paket för att kunna nyttja ångerrätten.

Transportskador
Kontrollera alltid varan för att säkerställa att varan är rätt och felfri vid leverans. Vid skada på paket skall detta anmälas omgående till Postombudet där varan blivit hämtad samt till oss, inom 7 dagar efter att varan hämtats ut, ordernummer samt orsak till reklamation skall anges i mailet.

 
GDPR
25 maj 2018 trädde ny dataskyddsförordning i kraft inom EU.
NovaSweden vill upplysa dig som konsument och företag om att vi endast sparar personuppgifter för att uppfylla ”avtal med kunden” vid beställning samt sparar mailadress vid prenumeration. Men också för att uppfylla rådande Svensk redovisning- och bokföringslag för aktiebolag. Därmed skyddas och sparas personuppgifter inte längre än nödvändigt.